in

Стил в Космоса: Астронавтите на мисията „Артемис 3“ ще бъдат облечени в „Прада“

Снимка: Pixabay

„Прада“ и „Аксиом Спейс“ разкриват дизайни на скафандри за лунната мисия на НАСА „Артемис 3“.

Луксозната модна къща „Прада“ и търговската космическа компания „Аксиом Спейс“ разкриха дизайна на скафандър, който ще бъде носен за мисията на НАСА Artemis III до Луната, предава Си Ен Ен.

Предимно белите костюми се отличават с изрязан торс и каменносиви части по лактите и коленете. Въпреки че очевидно са лишени от брандиране или лога, дизайните включват червени акцентни линии през предмишниците, талията и „преносими раници за живот“, които напомнят за под-марка на „Прада“.

„Това е новаторско партньорство“, каза Ръсел Ралстън, изпълнителен вицепрезидент на „Аксиом Спейс“, по време на пресконференция в Милано. „Ние съчетаваме инженерство, наука и изкуство“, допълни той.

Елегантно изглеждащите костюми включват набор от иновативни функции. Астронавтите ще могат да излизат в космоса най-малко осем часа на ден благодарение на специално проектирани ботуши. Костюмите ще бъдат изработени от бял материал, способен да отразява топлината, предлагайки защита от изключително високи температури и лунен прах, според съвместно съобщение за пресата. Мобилността също е подобрена след дизайна на „Аполо 17“. Но задълбочените познания на „Прада“ за текстилното производство и техниките за шиене помогнаха за „преодоляване на пропастта“ между функционалност и стил, се казва в изданието.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/