Категории: ВарнаИзбори 2024

Людмила Колева: Хората в „Приморски“ искат работещ и диалогичен районен кмет

Реклама

В интензивни срещи с жители на отделните микрорайони на „Приморски“ преминава предизборната кампания на Людмила Колева, кандидат на ГЕРБ за районен кмет на частичните местни избори, които ще се проведат тази неделя във Варна.

„Всяка от срещите ми затвърждава общото впечатление, че през последната година „Приморски“ е занемарен – обновяването в района буксува, поддръжката на обществените площи е некачествена, особено по отношение на чистотата, сигналите на гражданите до администрацията се неглижират, а преписките се бавят“, обобщи Людмила Колева. Според нея формулата за справяне с проблемите се състои в „стриктен контрол, отговорни решения за изграждането на модерна инфраструктура, ефективно и експедитивно административно обслужване и, разбира се, добра комуникация с хората“.

Снимка: Людмила Колева на среща с жители на СО „Сотира“

„Всеки отделен микрорайон на „Приморски“ изисква специално внимание. Във „Виница“ например трябва спешно да работим за нов асфалт на малките улици и адекватни мерки в отговор на недостига на места в детските градини, който притеснява много семейства. В Цветния квартал, в „Левски“ остро се поставя темата за паркирането. Същото важи и в „Чайка“, а там още не знаят кога ще заработи „зелената зона“, въпреки че знаците за нея вече са поставени и не са покрити. Друг е въпросът, че по проекта за буферен паркинг на територията на Двореца на културата и спорта няма никакво развитие. В селищни образувания като „Сотира“ и „Добрева чешма“ хората очакват най-после да бъдат качествено изпълнени довършителните работи по реализацията на големия ВиК проект“, изтъкна Людмила Колева, която е адвокат по професия и е била общински съветник в продължение на два мандата.

Снимка: Людмила Колева в разговор за проблемите на СО „Добрева чешма“

По думите ѝ на много места има нужда от ремонт на съществуващото улично осветление. „Има селищни образувания, където пък през последната година не е монтирана и една нова лампа, въпреки че са поставени стълбове и е извършено окабеляване“, уточни Людмила Колева. Тя допълни, че създаването на звена за малки ремонти е изключително важно за добрата поддръжка в района, защото дава отговор на проблеми като разбити тротоарни плочи, счупени пейки, липсващи парапети и пр.

Снимка: Лице в лице с хората от „Виница“

Людмила Колева акцентира и върху грижата за зелената система. „За мен „Приморски“ е дом и държа да развиваме парковата среда, условията за отдих, спорт на открито и уютни зелени кътчета, където да играят децата ни. Жителите на много от кварталите същевременно обаче повдигат въпроси за опасни съхнещи дървета, за клони, които буквално влизат в терасите по ниските етажи, каквито случаи има на ул. „Анастасия д-р Железкова“, отбеляза още кандидатът за кмет на „Приморски“.

Снимка: Открит диалог с жители на ул. „Анастасия д-р Железкова“

Като добра възможност за обновяването на старите панелки в кварталите тя открои програмата за саниране. „По време на кампанията се срещнах с жители на няколко блока, които вече са кандидатствали и са попаднали в резервите. С темата са ангажирани и кандидатите на ГЕРБ за народни представители. Нашата цел е 100% безплатно саниране, което да обхваща около 1000 блока годишно в страната. Така ще обновим жилищните сгради, ще ги направим по-топли и комфортни, без да се товарят допълнително семейните бюджети, а и ще подобрим облика на кварталите“, заяви Людмила Колева, на която жребият отреди номер 45 в бюлетината за частичните избори. 

Снимка: Людмила Колева на среща с представители на етажната собственост на ул. „Св. Ирина“

Тя увери, че в интерес на развитието на район „Приморски“ ще търси диалог на всички институционални нива и обратна връзка от хората. „Причините, довели до вота на 20 октомври, са показателни колко е важно начело на районите да има компетентни и отговорни хора. Жителите на „Приморски“ заслужават работещи решения, за да вървим уверено напред, а не да затъваме в безвремие и спирала от избори, които излизат твърде скъпо на всички варненци“, заключи Людмила Колева.

Източник: Пресцентър на ПП ГЕРБ – Варна

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Във Варна хванаха двама мъже: Единият откраднал марков парфюм, а другият – автомобил

От варненската полиция съобщиха за разкрити кражби. При единият от случаите е откраднат скъп марков…

преди 15 секунди

Двама крадат в комбина във Варна: Отмъкнали телевизор и устройство за контрол на съня

От пресцентъра на ОДМВР-Варна съобщават за медия "Нова Варна", че са били разкрити извършителите на…

преди 4 минути

Директорът на НАСА идва в България

Стана ясно, че директорът на НАСА Бил Нелсън ще бъде на посещение в Румъния и…

преди 13 минути

Подробности за 18-вековната статуя, открита във Варна: Интервю за медия „Нова Варна“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Припомняме, че във Варна бе направено сензационно археологическо откритие – напълно запазена статуя от римската…

преди 24 минути

Доц. Кунчев предупреди за опасно лечение, което някои българи практикуват

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев коментира опасността от прекомерната и неправилната употреба на…

преди 33 минути

Обраха кола във Варна

За извършеното престъпно деяние разбираме от пресцентъра на ОДМВР-Варна. Потърпевшата е варненка. Вчера, варненка съобщила…

преди 40 минути