Категории: Варна

В понеделник затварят участък от ключов булевард във Варна заради проекта на ВиК

Реклама

На 21 октомври (понеделник) затварят северното платно на бул. „Княз Борис I“ заради проекта на ВиК, научи медия „Нова Варна“. Движението от Ботаническата градина до Евксиноград ще се извършва двупосочно в южното платно.

От понеделник, 21 октомври, северното платно на бул. „Княз Борис I“ (посока центъра на Варна) в участъка от Ботаническата градина до Евксиноград ще бъде затворено за моторни превозни средства.

Отлагането на ремонта по проекта на ВиК беше по искане на кмета, за бъдат завършени всички второстепенни улици в района на Траката и на Евксиноград. Представителите на пътностроителните фирми отчетоха, че до утре ще бъдат приключени улиците „Първа“ и „13-та“, които в долната си част излизат на бензиностанцията на „Евксиноград“. Довършителни дейности има още и по ул. „Арх. Манол Йорданов“ – повдигане на дъждовните и на канализационните шахти, полагане на хоризонтална маркировка. Без да се възпрепятства движението по улицата, ще се проучат възможностите за изместване на контейнерите за смесени битови отпадъци, както и поставянето на още една пешеходна пътека в горната част на улицата със съответния ограничител на скоростта.

Снимка: Община Варна

По време на ремонтите дейности движението ще се извършва двупосочно в южното платно на бул. „Княз Борис I“ (посока курортните комплекси). Препоръчва се по възможност използването на обходни маршрути – ул. „28-ма“, ул. „8-ма“, ул. „Арх. Манол Йорданов“.

От „Градски транспорт“ ЕАД информират, че във връзка с изграждането на обекта на ВиК, автобусите по линия 31 А от кв. „Виница“ в посока центъра на Варна след спирка „Св. Св. Константин и Елена“ ще продължават по улица „68-ма“, за да се включат през кръговото кръстовище по бул. „Княз Борис I“.

Автобусна спирка „Летовище КПП -2“ няма да бъде обслужвана. Спирки „Балкан“ и „Евксиноград“ ще бъдат обозначени в платното в посока Варна и ще бъдат обслужвани. От дружеството призовават водачите да не паркират в района на улица „68-ма“ в КК “Св. Св. Константин и Елена“ за времето на обходния маршрут.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Напомняне за Варна: 21 октомври е неучебен ден във всички тези училища

Припомняме, че 21 октомври (понеделник) e неучебен ден в 27 училища в "Приморски" и "Одесос"…

преди 15 минути

Две мистериозни жени напуснали стаята на Лиъм Пейн минути преди смъртта му

Появиха се шокиращи нови подробности относно трагичната смърт на бившата звезда от One Direction Лиъм…

преди 19 минути

Мъж в Кентъки, изпаднал в мозъчна смърт, се събудил внезапно на операционната маса, докато лекари се подготвяли да извадят сърцето му

Лекари за малко да извадят органите на жив човек в Кентъки, обявен за мъртъв. Мъжът…

преди 38 минути

Обявиха колко избирателни секции във Варна са подходящи за хора с увреждания

Стана ясно, че общо 17 избирателни секции във Варна са подходящи за хора с увреждания…

преди 59 минути

МВР с информация за заловените пияни и дрогирани шофьори през изминалия ден

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди един час

Трактор затисна мъж край Бургас

От пресцентъра на ОДМВР-Бургас съобщават за медия "Нова Варна", че 26-годишен мъж е затиснат от…

преди един час