Категории: Любопитно

Мъж разказа за свое преживяване „след смъртта“: Твърди, че е бил „в рая“ при баща си, преди да се върне към живота

Реклама

Човек, който „умира“ три пъти за един ден като дете, разказа подробно какво е видял „в рая“. Към днешна дата мъжът е вече на 35 години.

Ландън Кемп е само на осем години, когато през 1997 г. той и семейството му претърпяват ужасяваща автомобилна катастрофа. Семейство Кемп се прибирали от църква в Каролина в САЩ, когато били блъснати странично от линейка на кръстовище, предава Дейли Мейл.

Бащата на Ландън, Анди, загинал на място. Колата била толкова повредена, че първоначално службите за спешна помощ не разбрали, че в превозното средство има и дете, което се нуждае от спасяване.

Майка му Джули, която също е била в колата по това време и е била лекувана на място, си спомня как е мислела, че синът ѝ е мъртъв.

„Те не можаха да видят тялото му поради щетите, нанесени от страната на шофьорското място на колата“, казва Джули.

Едва когато видели обувката, медиците започнали по-задълбочено претърсване за тялото на детето. Когато Ландън бил изваден от колата, той не дишал. След това бил реанимиран и незабавно транспортиран до медицинския център на Каролина.

През същия ден щял да умре още два пъти, но всеки път медиците успявали да го реанимират.

Когато Джули била в съзнание, лекарите ѝ казали, че синът ѝ може да има трайно увреждане на мозъка поради продължителната липса на кислород, която е имал.

Въпреки това, Ландън не само избегнал мозъчно увреждане, като по чудо, но се оказал и един от шепата хора с преживяване, близко до смъртта, казвайки, че временно е отишъл „на небето“.

В случая с Ландън той твърди, че е видял задгробния живот.

Джули си спомня, че след като Ландън се събудил, отишла да му каже за смъртта на баща му, но била прекъсната, тъй като синът ѝ казал, че вече знае, защото е видял баща си на небето.

Днес Ландън е вече на 35 години, но все още си спомня преживяното ярко.

„Спомням си, че успях да видя баща си и неговия приятел Олан Палмър, който почина по-малко от месец преди него“, казва той. „И синът на Олан, Нийл Палмър, който беше починал на четириколка преди години. Нищо не си казахме един на друг, а просто стояхме заедно там“.

Ландън също така твърди, че се е срещнал двама свои неродени брат и сестра. „Знаех, че те са мои братя и сестри, въпреки че никой никога не ми беше казвал за тях“, спомня си Ландън.

„Просто като си в рая, предполагам, че познаваш своите или знаеш кои са всички“, допълва той.

Ландън добави, че по време на всяка своя „смърт“ той е имал различно преживяване и в една от тях е срещнал Исус.

„Исус дойде при мен и ми каза, че трябва да се върна на Земята, да бъда добър християнин и да разказвам на другите за него“, казва младият мъж.

Години наред проучвания показват, че човешкият мозък все още функционира нормално за много кратко време след спиране на сърцето.

По-нататъшни изследвания обаче разкриха, че мозъкът все още може да изпитва спорадични изблици на активност дори след час без кислород, по време на реанимация.

Тази дейност след клинична смърт е на нива, които обикновено се свързват с по-високи умствени функции, като мислене и въображение.

Подобни открития накараха някои медици да призоват за преразглеждане на стандартната практика хората да бъдат обявявани за мъртви след три до пет минути лишаване от кислород, тъй като тези пациенти на теория все още могат да бъдат реанимирани.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Трактор затисна мъж край Бургас

От пресцентъра на ОДМВР-Бургас съобщават за медия "Нова Варна", че 26-годишен мъж е затиснат от…

преди 2 минути

Българска ученичка стана световен шампион на Международната олимпиада по Английски език

За голямото постижение съобщават от пресцентъра на Министерството на образованието и науката (МОН). Шестокласничката Мира…

преди 14 минути

Варненка алармира за нова измама през „Вайбър“: Ето каква е схемата

Варненка се свърза с екипа на медия "Нова Варна", за да сигнализира за нова измама.…

преди 21 минути

„Пазари“ ЕАД – Варна отговори на кмета Коцев: Твърденията Ви не отговарят на истината

Както преди два дни ви съобщихме, според Община Варна одитът в "Пазари" ЕАД показва събиране…

преди 40 минути

Два дни „Синята зона“ във Варна няма да работи

"Синята зона" във Варна няма да работи на 19 и 20 октомври заради изборите, научи…

преди 58 минути

Регионалният исторически музей на Варна изправен пред сериозни предизвикателства – реставраторите работят във фургони без вода и адекватни условия. – ВИДЕО

В сърцето на Варна, където античността и модерността се преплитат, откриването на ценна римска статуя…

преди 2 часа