in

НИМХ с подробна прогноза за следващите дни: Кога да очакваме мъгла и слаб дъжд?

Снимка: Pixabay

ОТ Националния институт по метеорология и хидрология дадоха своята прогноза за времето за период от 23 до 28 октомври:

През следващите дни в по-голямата част от страната ще е почти тихо, само в крайните източни райони ще духа до умерен вятър от североизток.

В сряда времето ще бъде слънчево, преди обяд на места в низините и котловините ще бъде мъгливо. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, а максималните – между 18° и 23°, по-ниски в местата с трайна мъгла.

В четвъртък над Източна България ще има значителна ниска облачност или мъгла, не са изключени изолирани слаби валежи. В Западна ще има и слънчеви часове, но след обяд облачността ще се увеличи и в петък над цялата страна ще е предимно значителна. Не са изключени и изолирани слаби валежи. Минималните температури ще се повишат, а дневните ще се понижат с 2-3 градуса.

През почивните дни и в началото на новата седмица в Западна и Централна България ще бъде слънчево, а над Източна ще се задържи със значителна ниска облачност или мъгла. Все още на отделни места в крайните източни райони е възможно да превали слаб дъжд. Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, а максималните – между 14° и 19°.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/