in

Почина бившият вокалист на Iron Maiden Пол Ди’Ано

Кадър: Youtube/kkpriest

Стана ясно, че е починал Пол Ди’Ано, оригиналният певец на хеви метъл групата Iron Maiden. Той си отиде на 66-годишна възраст.

Роден като Пол Андрюс, музикантът участва в първите два албума на групата – „Iron Maiden“ и „Killers“, утвърждавайки ги като решаваща част от новата вълна на британския хеви метъл.

Той напуска групата през 1981 г. и е заменен от Брус Дикинсън.

Настоящите членове на групата отдадоха почит, като казаха, че „всички са дълбоко натъжени“ от смъртта му, предава Би Би Си.

В изявление в социалните медии басистът Стив Харис каза, че е „толкова тъжно, че го няма“.

Останалата част от изявлението на групата гласи: „Приносът на Пол към Iron Maiden беше огромен и ни помогна да тръгнем по пътя, по който вървим като група почти пет десетилетия.

„Пионерското му присъствие като фронтмен и вокалист, както на сцената, така и в първите ни два албума, ще бъде запомнено с много нежност не само от нас, но и от феновете по целия свят“, пишат музикантите.

Смъртта на Ди’Ано беше обявена от звукозаписната компания Conquest Music от името на семейството му.

В изявление те казаха, че Ди’Ано е „починал в дома си в Солсбъри“. Не е посочена причина за смъртта.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/