in

Условна присъда получава охранителят, счупил челюстта на студент в Созопол

Колаж: "Нова Варна"

Припомняме, че тежкият побой се случи тази година на Джулай морнинг. Версиите на охранителя и на пострадалия обаче се различават драматично.

5 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок – това е присъдата, която получи полицаят Христо Петров, работещ и като охранител към „Делта гард“.

Припомняме, че навръх Джулай морнинг тази година той нападна и счупи челюстта на студент в заведение край Созопол.

Версиите за побоя на Христо Петров и на пострадалия Владимир Радев се разминават.

Според 19-годишния студент той е бил пребит, защото опитал да спаси свой приятел, ударен от полицая охранител. Бившият вече полицай обаче твърди друго – че Владимир и компанията му се гаврели с него и пребитият младеж уринирал върху пицата на охранителя.

Последствията обаче са ясни – 19-годишният Владимир Радев е с множество фрактури в областта на лицето.

„Бях меко казано шокиран от това, което казаха адвокатите ми. За боя, който ме остави в тежко психическо и физическо състояние, последици почти няма”, коментира студентът в ефира на Нова телевизия. Той сподели, че не очаква компенсация за страданията си и до днес се чувства некомфортно, когато стои близо до непознат човек.

Присъдата на извършителя е дадена след постигане на споразумение с Прокуратурата. „Струва ми се несправедливо“, коментира Владимир.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/