Категории: Варна

Ръководството на „Градски транспорт“ – Варна опроверга Общината: Показаха фишовете за заплатите си и разкриха къде е проблемът със средствата

Реклама

Днес (23.10.2024 г.) от 11:30 часа се проведе брифинг, организиран от ръководството на „Градски транспорт“ – Варна. Темата бе „Актуални въпроси, свързани с „Градски транспорт“ ЕАД“.

Брифингът е във връзка с повишеното внимание към „Градски транспорт“ – Варна през последните седмици.

От „Градски транспорт“ – Варна заявиха, че голяма част от информацията, която е била изнесена през последните седмици в медиите и социалните мрежи, не отговаря на истината.

„Последните месеци живеем и работим в една малко по-нестандартна обстановка, която е породена от повишеното внимание на институции и на медии относно дейността на „Градски транспорт“. Поканихме ви, за да кажем нашите позиции, а не да влизаме в обяснителен режим с Общинска администрация. Целта на този брифинг е да кажем ясно, че ние искаме диалог и решаване на проблемите, които са пред дружеството. Ние искаме да работим в едни по-спокойни и по-добри условия. Всички въпроси, които ще се решават сега и за в бъдеще, са дело, както на „Градски транспорт“, на неговото ръководство, така и на Общинска администрация и Общински съвет. Това, което ние искаме е да има диалог с Общинската администрация, а такъв към момента няма. Стигнахме до тук, че да кореспондираме с администрацията чрез медиите. Това според нас не е нормално общуване с администрацията“, заяви изпълнителният директор на „Градски транспорт“ – Варна инж. Николай Антонов.

„Нашата позиция по въпросите на „Градски транспорт“ не е чута и до този момент не сме казвали какви са проблемите, пътища за решаване, какво сме направили до тук, какво предстои. Така че нашето желание е да се възобнови диалогът„, поясни той.

Тъй като в последно време ширококоментирана беше и темата за заплатите на членовете на борда на директорите и на изпълнителния директор на „Градски транспорт“, инж. Антонов изкара фишовете със заплатите.

„Няма нищо секретно. Заплатата ми е 4744 лв. за месец септември. Ние не ги определяме заплатите. Заплатата на член на борда на директорите е 1595 лв. чисто. За да няма спекулации по тези въпроси“, поясни инж. Антонов.

Издръжката на дружеството е 4 милиона и 200 000 лв. на месец.

„Финансирането на дружеството се осъществява, както от Община Варна, така и от държавата. Дружеството няма приходите, които трябва да бъдат осигурени от държавата“, посочи изпълнителният директор на „Градски транспорт“ – Варна.

„Първо говоря за деветмесечието. Това изравняване, което ще дойде от този милион и половина, то ще дойде на края на годината. Т.е. края на декември, когато изравняваме годината. Тези пари, които чакаме от държавата идват на тримесечие. В края на годината ще дойдат за четвъртото тримесечие. А ние няма как да плащаме гориво, ток, застраховки, заплати в края на годината. При нас разходите са месец за месец. Имаме неритмично финансиране и оттам идват по-големите проблеми на дружеството“, обясни инж. Антонов.

700 са служителите във фирмата.

„Много е лесно да сочиш някого с пръст, а да не знаеш какво стои от другата страна. Ние нямаме какво да крием. Просто има неща, които трябва да се разберат от всички“, посочи още той.

От ръководството на „Градски транспорт“ – Варна съобщават, че не смятат да подават оставки и подробно разясняват какви са разходите и защо има разминавания в плащанията. Те за пореден път потвърдиха и това, че няма мъртви души в дружеството.

Предоставен е достъп до цялата информация, която са изискали по време на възложения вътрешен одит от Общината.

Повече можете да чуете тук:

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Маскираните деца, нападали хора във Варна, се самоопределяли като „скинари“

Както по-рано днес ви съобщихме, в социалните мрежи се появиха видеоклипове, на които се вижда…

преди 30 минути

Полска радиостанция замени водещите с изкуствен интелект и „интервюира“ мъртва поетеса

Решението за замяна на служителите с изкуствен интелект е взето заради нисък рейтинг. Използването на…

преди 47 минути

Осъдиха мъж, излъгал жена край Варна: Представил се за строител и ѝ отмъкнал 27 000 лв.

От Районен съд - Варна съобщиха за медия "Нова Варна", че 57-годишeн мъж е осъден…

преди един час

Магична гледка се разкри в Черно море: Водите на брега на румънски курорт се осветиха

Уникално явление е имало в нощта на вторник срещу сряда в Черно море, съобщават румънските…

преди един час

ОбС Варна: Община Варна е във финансов колапс? Забраниха част от плащанията

На брифинг на ОбС Варна бяха обсъдени не само проблемите на градския транспорт, но основният…

преди един час

Казус във Варна: Произвеждането на избори за НС и местен вот от една и съща секционна комисия е нарушение

Днес по време на редовно заседание на ЦИК, Росица Матева обясни, че произвеждането на избори…

преди 2 часа