Категории: ВарнаИзбори 2024

Борислав Гуцанов пред хиляди в Арена Шумен: Трябва да гласуваме, за да пречупим гръбнака на мафията

Реклама

Хиляди изпълниха зала Арена Шумен на събитието на БСП – Обединена левица – своеобразна кулминация на предизборната кампания. То събра ръководството на партии в лявото обединение, водачи на листи от цялата страна, кандидати за народни представители от няколко района. Събитието беше уважено и от представители на местната власт, сред които кметът на Шумен Христо Христов, на Нови пазар Георги Георгиев, кметът на Разград Добрин Добрев, заместник кметът на Силистра Стилиян Стойчев. Хора от Шумен и областта започнаха да пристигат час преди началото му.

Снимка: БСП

„Ако искаме да пречупим гръбнака на мафията, овладяла държавата, трябва да излезем и да гласуваме с № 28“, призова водачът на листата на „БСП – Обединена левица“ във Варна и Шумен Борислав Гуцанов. Председателят на парламентарната група на БСП в настоящия парламент беше своеобразен домакин на голямото събитие. Той обърна внимание и на размерите и тежестта на контролирания вот при ниска избирателна активност: „При този купен вот, една трета от 240-те народни представители може да влязат през задната врата. Те ще изпълняват ли волята на българския народ? Не, ще правят каквото им е наредил някой друг“. Гуцанов беше категоричен, че идеята на „БСП – Обединена левица“ е да бъде алтернатива на случващото се в държавата през последните 10-12 години и да защитава националния интерес.

Снимка: БСП

„Нужна ни е справедливост. Особено в съдебната система, която е ключово важна. Не е нормално ВСС с изтекъл мандат да избира главен прокурор за 7 г., абсурд е същият ВСС да избира и кой да ръководи ВАС, за да продължи това задкулисие от двама души в републиката. Спирачката на всичко това е БСП-Обединена левица“, каза Гуцанов.

Проф. Катя Кайрякова, която е депутат в 49-ото Народно събрание и отново е втора в листата в Шуман, призова към гласуване: „Защото има смисъл и защото това е единственият път, по който можем да си върнем държавността. Щом имаме мнение, нека да имаме и смелост да го отстояваме“.

Снимка: БСП

„Опитват се да ни накарат да повярваме, че маршът на завръщането на завладяната държава е необратим и че няма смисъл да се борим. Опитват се да върнат мрачните години на страха. В област Шумен властта на ГЕРБ и ДПС се демонстрира показно и арогантно. Чувам днес, че цената на купения глас е прескочила 300 лв. Върви и схемата дърва срещу гласове“, очерта картината в края на кампанията Мая Манолова, лидер на „Изправи се“ и призова да се изправим срещу страха. „Те са силни само тогава, когато нас ни е страх. Въпреки натиска на мутренската власт, видях и друго – кураж, непокорство, хора, готови да се борят.

Снимка: БСП

Нали не се заблуждавате, че въпреки всичко, което говорят един срещу друг ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ, те готвят следваща сглобка, която ще бъде по уродлива от предишната? БСП – Обединена левица сме единствените, които няма да участваме в колаборация с ГЕРБ и ДПС, независимо кое от двете, заяви Мая Манолова.

Своеобразен подарък от Борислав Гуцанов за хилядите в залата беше концерт на звездата Камелия. Тя вдигна залата на дълго хоро, но преди това се обърна към публиката със свой призив: „За мен е важно, като гражданин, всеки път да излизам и да давам своя глас. Това е богатство, защото само свободният човек има тази възможност. Ако ние не се хванем да решим нашата си съдба, кой да я решава? Поговорете със себе си и излезте да гласувате за хората, които са ви докоснали, а след това може да им търсите отговорност.“

Всичко това е възможно с БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА.

На 27 октомври гласувайте с номер 28 в бюлетината.

Време е за решения!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър: БСП Варна

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Индия блокира членството на Турция в БРИКС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган иска страната му да се присъедини към БРИКС и подаде…

преди 6 минути

Компания предлага обяд с кучето, изкачило една от пирамидите в Гиза

Припомняме, че наскоро куче изненада всички, като изкачи една от пирамидите в Гиза. Четириногото стана…

преди 13 минути

От 2025 г.: Който ще ходи във Венеция, да приготви по-дебел портфейл

Ключово решение. Стана ясно, че Венеция ще разшири системата на туристическите входни такси. Това означава,…

преди 29 минути

Варненски певци се завърнаха от Италия с купи и грамоти: Бяха сред финалистите на престижен конкурс

Двама талантливи варненци се наредиха сред финалистите на Международния конкурс за певческо изкуство "Белканто". Техните…

преди 42 минути

Наказват мъж, отмъкнал телефон от джоба на жена във Варна

Съдът наложи общо наказание на 37-годишен за извършена кражба и държане на наркотик, съобщават от…

преди 53 минути

Почина най-възрастният жител на САЩ

На преклонна възраст почина най-възрастният жител на САЩ. Това е 115-годишната Елизабет Франсис. Нейната 69-годишна…

преди 57 минути