Категории: ВарнаИзбори 2024

Гуцанов и Киселова във Варна: БСП ще защити и възстанови конституцията

Реклама

В 51-то Народно събрание ще се борим за връщането на текстовете от основния закон и за справедливост във всички сектори, обявиха двамата пред социалистите в морската столица

На финала на парламентарната кампания, БСП – Обединена левица представи във Варна пред препълнена зала вижданията си за конституционната реформа в България. Специален гост беше доцент Наталия Киселова, кандидат за депутат от БСП – Обединена левица, която акцентира върху проблемите в сектора и представи книгата си – „Живата конституция”.

Снимка: БСП Варна

“Моето виждане е, че не конституцията, а политическите партии и липсата на възможност на институциите да отговорят на потребностите на гражданите, са причина за кризата, в която се намираме. БСП-Обединена левица си дава сметка, че няма да има необходимото мнозинство да реши окончателно проблема с конституционните промени, които бяха приети миналата година и след това частично обявени за противоконституционни. Но има амбицията да постави въпроса в следващото Народно събрание и той да бъде решен”, каза Киселова пред хората. 

Според нея трябва да бъде създадена временна комисия, която да обсъди възстановяване на предишната конституционна уредба. Теза, която се подкрепя и председателя на парламентарната група на БСП и водач на листите на БСП – Обединена левица във Варна и Шумен.

Снимка: БСП Варна

“Една от най важните точки за следващия парламент е конституцията, тъй като това, което се случи 49-то НС, а именно срамната сглобка ПП – ДБ, ГЕРБ и ДПС доведе до конституционна криза в страната ни. Трябва да се върне онази част от конституцията, която гарантира правомощията на президента, служебния кабинет и най-накрая да има някаква стабилност. А не това, на което сме свидетели в момента – домова книга от няколко човека, всичките свързани с една политическа партия, ГЕРБ. Тъй като на практика в момента нямаме служебен кабинет, а партиен, начело на който стои човек на ГЕРБ и изпълнява вижданията на ГЕРБ и ДПС”, категоричен беше Гуцанов.

Той направи и равносметка на отминалата кампания. Силна, но – без най-важното – сблъсък на идеи и програми на основните партии.

“За да стане ясно кой какво защитава. Аз не видях друга програма, направена по начина, по който беше нашата. 100 точки и 100 решения за ускорено развитие на България. Това ми липсваше. Това, което на мен ми се иска, е да има повече справедливост в нормалния ни начин на живот. В съдебната система, здравеопазването, образованието”, обобщи председателят на парламентарната група на БСП.

Всичко това е възможно с БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА.

На 27 октомври гласувайте с номер 28 в бюлетината.

Време е за решения!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър: БСП Варна

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Задължително сложете това на трапезата утре, на Димитровден

Утре, нa 26 oктoмвpи чecтвaмe Димитpoвдeн и cпopeд пoвepиятa тpaпeзaтa тpябвa дa e oтpупaнa c…

преди 9 минути

Как да се топлим с климатик най-икономично през зимата

Прези зимата използването на климатици в дома или офиса е неразделна част от съвременното ежедневие.…

преди 15 минути

Даниел Митов: Отчаянието не е стратегия, а цинизмът не е решение за бъдещето на България

„Оплакването, вайкането и клеветничеството са се превърнали в храна за всички мними лидери и партии,…

преди 51 минути

Какво ще бъде времето на Димитровден по Черноморието

Утре ще бъде предимно слънчево. След обяд над западните райони ще се появи разкъсана висока…

преди един час

Над 15 000 полицаи ще следят за реда в изборния ден

„В МВР са получени 512 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на…

преди един час

Важна информация за всички шофьори през почивните дни

Промяна в организацията на движение през тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“…

преди един час