in ,

Даниел Митов: Отчаянието не е стратегия, а цинизмът не е решение за бъдещето на България

Снимка: Пресцентър на ПП ГЕРБ - Варна

„Оплакването, вайкането и клеветничеството са се превърнали в храна за всички мними лидери и партии, които се нароиха през последните четири години. Повечето от тях смятат, че колкото и неистини да се изрекат, все ще се намери сегмент от обществото, който ще им повярва. Мрънкането обаче няма нищо общо с лидерството. Лидерството изисква повече от посочване или измисляне на недостатъци. Иска действия, отговорност, воля за ангажираност с трудната работа по управление“.

С тези думи водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС в 3 МИР Варна, Даниел Митов започна заключителната си реч в навечерието на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври 2024 г.

Той подчерта, че и тази кампания на ГЕРБ, както предишните, е била встрани от „общия хор на апокалиптичните крясъци“, предлагайки на гражданите разговор за бъдещето: за инфраструктура, без която българската икономика не може да се развие; за сигурност на границите и борба с нелегалната миграция; за 100% безплатно саниране на многофамилните жилища; за ускорено усвояване на европейските средства, които се полагат на България; за финансова и фискална стабилност и дисциплина; за образование; за по-добро здравеопазване; за проблемите на туризма и решенията им.

Всяка една демокрация е изградена върху разбирането, че никое правителство не е съвършено и никой сам не притежава всички отговори. В ГЕРБ са най-добрите експерти и специалисти, но ако нямаме пълно мнозинство, трябва да градим някакво съгласие. След всички избори сме правили точно това – подавали сме ръка за разговори и разбирателство, но беше избиран различен път – път на блокиране и на разделение, път на непрестанни избори, които парализират държавата и нацията ни, каза още Митов и апелира:

„Нека на 27 октомври да направим така, че ГЕРБ-СДС да има толкова значима тежест във времето, че да няма съмнение какво искат хората, а именно европейско развитие и икономически просперитет. Демокрацията не е само печеленето на избори, а е в управлението след тези избори. Изисква ангажираност, компромиси и уважение към волята на
народа, защото властта принадлежи на хората, а лидерите са техни служители, не господари“.

Пред нашата нация стоят съществени предизвикателства и е от съществено значение да ги признаем без да допускаме да попаднем в капана на безнадеждността и отчаянието. Отчаянието не е стратегия, а цинизмът не е решение! Нуждаем се от хора, които вярват в потенциала на нашата страна и нейния народ. Хора, които разбират, че макар напредъкът да е труден, той винаги е възможен чрез упорита работа и вяра в способността ни да вървим напред и да се развиваме. Тези хора сме ние от ГЕРБ-СДС под лидерството на Бойко Борисов, категоричен беше водачът на варненската листа и бивш министър на външните работи в две правителства.

Да върнем сигурността и стабилността в страната на 27 октомври с номер
18 в интегралната бюлетина!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър: ГЕРБ Варна

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/