Категории: ВарнаИзбори 2024

Даниел Митов: Отчаянието не е стратегия, а цинизмът не е решение за бъдещето на България

Реклама

„Оплакването, вайкането и клеветничеството са се превърнали в храна за всички мними лидери и партии, които се нароиха през последните четири години. Повечето от тях смятат, че колкото и неистини да се изрекат, все ще се намери сегмент от обществото, който ще им повярва. Мрънкането обаче няма нищо общо с лидерството. Лидерството изисква повече от посочване или измисляне на недостатъци. Иска действия, отговорност, воля за ангажираност с трудната работа по управление“.

С тези думи водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС в 3 МИР Варна, Даниел Митов започна заключителната си реч в навечерието на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври 2024 г.

Той подчерта, че и тази кампания на ГЕРБ, както предишните, е била встрани от „общия хор на апокалиптичните крясъци“, предлагайки на гражданите разговор за бъдещето: за инфраструктура, без която българската икономика не може да се развие; за сигурност на границите и борба с нелегалната миграция; за 100% безплатно саниране на многофамилните жилища; за ускорено усвояване на европейските средства, които се полагат на България; за финансова и фискална стабилност и дисциплина; за образование; за по-добро здравеопазване; за проблемите на туризма и решенията им.

Всяка една демокрация е изградена върху разбирането, че никое правителство не е съвършено и никой сам не притежава всички отговори. В ГЕРБ са най-добрите експерти и специалисти, но ако нямаме пълно мнозинство, трябва да градим някакво съгласие. След всички избори сме правили точно това – подавали сме ръка за разговори и разбирателство, но беше избиран различен път – път на блокиране и на разделение, път на непрестанни избори, които парализират държавата и нацията ни, каза още Митов и апелира:

„Нека на 27 октомври да направим така, че ГЕРБ-СДС да има толкова значима тежест във времето, че да няма съмнение какво искат хората, а именно европейско развитие и икономически просперитет. Демокрацията не е само печеленето на избори, а е в управлението след тези избори. Изисква ангажираност, компромиси и уважение към волята на
народа, защото властта принадлежи на хората, а лидерите са техни служители, не господари“.

Пред нашата нация стоят съществени предизвикателства и е от съществено значение да ги признаем без да допускаме да попаднем в капана на безнадеждността и отчаянието. Отчаянието не е стратегия, а цинизмът не е решение! Нуждаем се от хора, които вярват в потенциала на нашата страна и нейния народ. Хора, които разбират, че макар напредъкът да е труден, той винаги е възможен чрез упорита работа и вяра в способността ни да вървим напред и да се развиваме. Тези хора сме ние от ГЕРБ-СДС под лидерството на Бойко Борисов, категоричен беше водачът на варненската листа и бивш министър на външните работи в две правителства.

Да върнем сигурността и стабилността в страната на 27 октомври с номер
18 в интегралната бюлетина!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър: ГЕРБ Варна

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

В навечерието сме на Димитровден. Какви са традициите и обичаите

На 26 октомври българската православна църква почита паметта на Свети великомъченик Димитър Солунски. Свети Димитър…

преди 33 минути

Паметен знак на Пламен Горанов беше поставен пред сградата на Община Варна

Паметен знак на обществения активист Пламен Горанов (1976 – 2013 г.) беше поставен пред сградата…

преди 36 минути

Военните на крак заради невзривен боеприпас

Военнослужещи от Сухопътните войски обезвредиха невзривен боеприпас, открит в Област Плевен. Специализираният екип за обезвреждане…

преди 40 минути

Мигранти скочиха в наша река: Само 7 са задържани, издирват се още

Стана ясно, че нелегални мигранти са задържани при операция на СДВР в столичния квартал "Левски".…

преди 45 минути

Задължително сложете това на трапезата утре, на Димитровден

Утре, нa 26 oктoмвpи чecтвaмe Димитpoвдeн и cпopeд пoвepиятa тpaпeзaтa тpябвa дa e oтpупaнa c…

преди 2 часа

Как да се топлим с климатик най-икономично през зимата

Прези зимата използването на климатици в дома или офиса е неразделна част от съвременното ежедневие.…

преди 2 часа