Категории: ВарнаИзбори 2024

Мариела Иванова: Образованието и подкрепата за младите семейства са мой основен приоритет

Реклама

Мариела Иванова, кандидат за народен представител от листата на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ във Варна, се стреми да внесе положителна промяна в образователната система и да осигури по-голяма подкрепа за младите семейства. С дългогодишен опит в педагогиката и управлението на образованието, Иванова е решена да насочи усилията си към няколко ключови области, които вярва, че ще допринесат за изграждането на по-устойчиво общество и по-добро бъдеще за българските деца.

Централно място в нейната визия за промяна заема образованието. Мариела Иванова е убедена, че качественото ранно детско развитие е основа за изграждането на успешни, уверени и мислещи млади хора. Тя подчертава, че образованието не трябва да бъде само средство за получаване на знания, а инструмент за формиране на свободни и способни личности, готови да постигат целите и мечтите си и да допринасят за обществото.

„Ранното детско развитие е ключът към успешното бъдеще на всяко дете,“ споделя Иванова. „За мен е изключително важно да се създадат условия за повишаване на стандартите и инвестиции в образованието на най-малките. Именно там започва пътят към изграждането на прогресивно и проспериращо общество.“

Основни приоритети в политическата ѝ програма

Мариела Иванова планира да работи усилено за промени в образователните стандарти и финансиране на делегираните от държавата дейности в сектора на образованието, здравеопазването и социалните услуги. Сред основните ѝ цели е да осигури по-справедливо разпределение на ресурсите за детските ясли и детските градини с яслени групи, като се въведат механизми за предотвратяване на допълнително финансиране за педагогическите кадри през летните месеци.

Друг нейн приоритет е възобновяването на процедурата по публично-частното партньорство за построяването на нови детски градини, създаване на стандарт за подпомагане на материално-техническата база в детските градини, както и изграждането на нови детски спортни площадки. 

Тя смята, че е необходимо и пренасочването на неоползотворените финансови средства, отпуснати по програми на МОН за училищата, да бъдат предоставени на детските градини за стимулиране на програми и допълнителни дейности за спорт и изкуства.

Също така тя е твърдо решена да работи за по-добро и ефективно приобщаване на деца със специални потребности в образователната система и за увеличаване на норматива за услуги в целодневните (неспециализирани) форми и институции на интеграция и обучение.

„Ще работя за увеличаване на данъчните облекчения за младите семейства, както и за увеличаване на финансирането на общностните центрове за деца и семейства,“ заявява Иванова. „Тези центрове могат да играят важна роля в личностната подкрепа и развитие на децата, както и да предоставят необходимата подкрепа на родителите.“

Друг важен аспект от програмата на Мариела Иванова е справянето с демографската криза в България. Тя вярва, че семействата трябва да получат пълната подкрепа, от която се нуждаят, за да могат да отглеждат децата си в здравословна и защитена среда. Това включва както финансови стимули, така и развитие на социалните услуги, които да предоставят помощ на семействата в трудни моменти.

Професионален опит и образование

Мариела Иванова е родена и израснала в гр. Варна, където винаги е била ангажирана с обществено значими каузи. Завършва специалност „Международни отношения“ през 2004 г. и стажува в Министерството на външните работи, като работи в дирекция „Азия, Австралия и Океания“. По-късно заминава за САЩ по програма за културен обмен, където завършва магистратура по специалност „Reading Specialist“ в университета „Shenandoah“ в Северна Вирджиния.

След своето завръщане в България тя продължава образованието си и придобива още две магистърски степени – „Управление на образованието“ в Шуменския университет и „Предучилищна и начална училищна педагогика“ в Тракийския университет в Стара Загора.

Дългогодишният ѝ педагогически опит в училища и детски градини в САЩ и България я прави един от най-подготвените кандидати за народен представител в областта на образованието. Тя се отличава с умението си да идентифицира нуждите на децата, да комуникира ефективно с родителите и всички страни / участници в образователния процес, както и да разработва индивидуални програми и интервенции за подкрепа, което ѝ е спечелило признание в професионалните среди.

Мариела Иванова

Гласувайте за промяна

На 27 октомври жителите на Варна ще имат възможност да подкрепят Мариела Иванова и нейните каузи, гласувайки с бюлетина номер 26 и преференция 107. 

Тя е решена да вложи време, енергия и усилия в работата си за по-добро бъдеще на България, като се съсредоточи върху образованието, социалната подкрепа и създаването на възможности за младите хора и семействата.

Ако искате да научите повече за Мариела Иванова може да посетите нейната Фейсбук страница, както и останалите ѝ социални канали.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

ПП „Възраждане“ закри кампанията си във Варна (ВИДЕО)

Днес пред входа на морската градина ПП "Възраждане" закри кампанията си. Пред събралото се множеството…

преди 2 часа

Синята зона във Варна спира да работи още днес. За колко време

Стана ясно, че във връзка с провеждането на предсрочни парламентарни избори и частични местни избори…

преди 2 часа

„Възраждане“ с въпрос към МнВР по повод на скандална рисунка

Преди дни във Варна, в близост до плажа, беше изобразена ръка на войник, който държи…

преди 2 часа

Официално: Регистрираха първи случай на грип у нас за този сезон

Първи случай на грип за сезон 2024-2025 г. е регистриран в Националната референтна лаборатория „Грип…

преди 4 часа

Зеленски категорично отказа да се срещне с Гутериш

Стана ясно, че украинският президент Володимир Зеленски е отказал да се срещне в Киев с…

преди 4 часа

90-годишна жена даде 10 000 лева на ало измамници

Стана ясно, че 90-годишна жена е дала близо 10 000 лв. на ало измамници. По…

преди 4 часа