Категории: Избори 2024

Извънредна информация от Ситуационния център на МВР към 12 часа: Ето колко са сигналите за нарушения, свързани с изборния процес

Реклама

От Ситуационния център на МВР постъпи информация за ситуацията в страната в изборния ден. Стана ясно, че към 12:00 ч. има 75 сигнала за нарушения в изборния ден. А от началото на кампанията има общо 796.

От началото на кампанията до 12 часа днес в структурите на МВР са получени 796 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. От тях 625 са свързани с купуване на гласове в полза на политически партии или коалиции, 52 – за неправомерна агитация, 14 – за унищожаване на имущество, 3 – за корпоративен вот и 103 – за други нарушения, свързани с изборния процес. Сигналите, постъпили в изборния ден, са 75.

В резултат на полицейската работа по противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите са образувани 123 досъдебни производства, като 81 са разследвани по общия ред и 42 са бързи. От всичките досъдебни производства 111 са по чл. 167-169 от НК. Общо 71 са задържаните в рамките на проведените до момента 227 специализирани полицейски операции на територията на страната. Съставени са 1771 предупредителни протокола по чл. 65 от ЗМВР

Създадена е организация за нормалното функциониране на граничните пунктове. Оперативната обстановка в зоните за отговорност е нормална. Трафикът през отделните ГКПП е съобразно спецификата на всеки един от тях.

Днес екип от РСПБЗН – Кюстендил е оказал съдействие на СИК в с. Пиперков Чифлик за осигуряване на електрическо захранване на машината за гласуване.

За обезпечаване на обществения ред и охраната на избирателните секции на територията на страната (в т.ч. и подвижни) са ангажирани над 15 000 служители на МВР.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Има проблем с машини за гласуване във Варна

Стана ясно, че са били установени проблеми с машини за гласуване в изборни секции в…

преди 6 минути

Само за 2 часа станаха 3 катастрофи в тунел „Топли дол“ на АМ „Хемус“: Временно е затруднено движението

Временно е затруднено движението в тунел "Топли дол" на автомагистрала "Хемус", съобщават от ОДМВР -…

преди 13 минути

Три години след трагедията с Денис Теофиков: Непоказвано видео предизвика подозрения за причината за смъртта му

Изминаха три години от трагичната смърт на фолк певеца Денис Теофиков. Сега се появи невиждано…

преди 21 минути

Деца подготвят концерт по случай Деня на народните будители край Варна: Ще има и празнично шествие

На 1 ноември предстои да отбележим Деня на народните будители. Това е български официален празник,…

преди 51 минути

Полицията у нас залови 27 пияни и 10 дрогирани шофьори само за ден

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" междинни резултати от специализираната полицейска операция…

преди 60 минути