in ,

Куриоз при обработката на протоколите в Бургас

Кадър: БНТ

В Бургас с часове РИК се оказа с вързани ръце. Оказа се, че една от комисиите в Малко Търново е забравила последната страница на протокола. Това е довело до забавяне на отчитането на резултатите. Наложило се е членовете на СИК да пропътуват отново десетки километри.

Макар приемането на протоколите в Бургас да приключи още преди разсъмване, близо 5 часа от РИК и Информационно обслужване чакаха забравената в Малко Търново последна страница от протокола на една от секциите, съобщава БНТ.

„Ние със секционните комисии приключихме в 04:15 ч. Това е Малко Търново, все пак е на 80 км от Бургас. Оттук и обратно 160 км. Очакваме всеки момент, като се вдигне мъглата, да пристигне протокола“, каза сутринта председателят на РИК-Бургас Фани Семерджиева.

В 08:30 часа сутринта, залата е празна, оборудването почти е прибрано, а членовете на РИК все още чакат секцията от Малко Търново. Страницата от протокола останала забравена в копирната машина в читалището, за което се оказа невъзможно осигуряването на ключ рано сутринта.

„В умората си и в бързината си, секционните комисии копират секционния протокол и да го раздадат на лицата, които имат право да получат копие, те много често забравят последната страница в копирната машина“, обясни заместник-председателят на РИК-Бургас Георги Михов.

Малко след 09:00 часа, протоколът стигна до РИК.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/