in

Тежка катастрофа с цистерна на магистрала „Хемус“ (Видео)

Цистерна се е преобърнала на 36 км между първия и втория тунел на магистрала „Хемус”, съобщи bTV. Част от цистерната виси през моста и по информация на свидетели от нея тече гориво.Превозното средство се е движело към София, но рязко е сменило курса си, навлязло е в насрещното платно и се е преобърнало. Във видео, изпратено ни в рубриката „Аз, репортерът”, се вижда обърнатата цистерна.

Временно се спира движението по автомагистрала  Хемус заради инцидент с цистерна на виадукта в района на Витиня, станал към 17.45 часа. Патрули на Пътна полиция спират автомобилния поток в двете посоки по магистралата – в района на Яна и в района на Ябланица; Причина за въведената мярка е инцидент с цистерна  на виадукта в района на Витиня.

Трафикът в посока Варна се спира при с. Яна; в обратната посока – към София превозните средства се спират в района на Ябланица.

Към мястото на произшествието са насочени специализирани екипи от пожарникари и спасители, както и на Пътна полиция. В района е организирана спасителна операция. Ръководителите на екипите се обръщат към пътуващите с апел за търпение и разбиране, докато траят спасителните действия и обслужването на местопроизшествието.

Публикувано от Дамян Дамянов