in

Снеговалеж, затворени пътища и закъсали коли в Източна България

Слаб сняг превалява в Суворово и Вълчи дол. Пътят от Аксаково към Добрич е слабо заснежен, а движението се извършва нормално.

Във Варна, Шабла, Бургас и Ахтопол вали дъжд, съобщава Радио Варна.

Между 5 и 10 см е снежната покривка в Добричка област, съобщават от Пътно управление-Добрич. Пътищата са отворени, движението е при зимни условия. В момента техника с гребла разчиства основните пътни артерии Добрич-Варна и от Добрич за Силистра, Дуранкулак и Кардам. Където е необходимо участъците се осоляват, уточняват от Пътното управление.

Най-голяма е снежната покривка в района на Разград – 24 см. Там е в сила ограничението за движение на всички автомобили. Видимостта в региона е до 50 метра и затруднява снегопочистващите екипи. Същото се отнася и за пътя Русе-Силистра и Силистра-Шумен. областите Русе и Търговище.

Няколко товарни автомобила закъсаха по пътя София-Варна в близост до с. Презвитер Козма в община Омуртаг снощи, но тази сутрин движението в района е възстановено. На място са екипи на сектор „Пътна полиция“ Омуртаг, които при необходимост да регулират движението и подпомагат осъществяването му, както и снегопочистваща техника. От областната дирекция призовават водачите на МПС да поемат на път подготвени за управление в зимни условия и да се движат с повишено внимание на пътя и при възможност да предприемат пътувания само в краен случай, с пълен резервоар и автомобил, пригоден за пътуване при зимни условия.

Пътят Русе – Силистра също е затворен за всички моторни превозни средства поради снегопочистване. В района на Тутракан има навявания и временно участъкът също е затворен за почистване. Закъсала кола има между Алфатар и Дулово, изпратен е екип, който да съдейства. По пътищата на областта са пуснати 35 машини.

Обилен снеговалеж, силен вятър, снегонавявания и намалена видимост има на посочените места във вътрешността на региона.

За всички видове превозни средства е затворен още пътят Шумен – Силистра, Белокопитово – Разград.

От Белокопитово до Търговище и между Търговище и Шумен нямат право да се движат камионите с тегло над 12 тона. Работят 58 машини. Снежната покривка е между 10 и 30 см. Видимостта е добра.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/