in

Ето какви щети причини силният вятър във Варна (СНИМКИ)

Снимка: Нова Варна

19 сигнала са получени през последните 24 часа във Варненско за оказване на техническа помощ, съобщават от пресцентъра на полицията.

Заради силния вятър от вчера и през нощта екипи на пожарна безопасност са оказали помощ на 19 места във Варненско.

7 от подадените сигнали от граждани са за паднали дървета, 3 – за разпиляни ограждения на строителни обекти.

В момента е отцепен районът около строителен обект на улица „Котел“. Малко преди полунощ е подаден сигнал, че скелето е опасно. Обектът е временно укрепен, но продължават да текат действия по обезопасяването му.

За паднало дърво на магистрала „Хемус“ и за разпилени огради в „Младост“ съобщават във фейсбук групата „Виждам те КАТ-Варна“.

Снимка: Иван Емилов, Виждам те КАТ-Варна

Сигнали за паднали дървета, пана, клони и светофарна уредба край кв. „Виница“, както и за провиснали кабели на мобилни оператори са постъпили при дежурния в Община Варна през нощта, заради силния вятър.

Снимка: Radoslav Millkov‎, Виждам те КАТ – ВАРНА

Сформирани са групи, които работят на терен, съобщиха от отдел „Дейности по защита на населението“. Няма населени места без ток. Дежурни екипи във всички райони следят състоянието на пътните настилки, които са обработени срещу заледявания, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

Снимка: „Нова Варна“

Заради силният вятър пристанището във Варна е затворено, съобщават от там.

Летище Варна в момента работи нормално, имало е само един отменен полет тази сутрин – на „България Еър“ в 8.40, съобщават от пресцентъра на аерогарата.

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.