in

Клон падна и едва не уби жена в центъра на Варна (СНИМКИ)

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Клон падна върху възрастна жена и я събори на земята на пазара зад Катедралата във Варна, съобщи фоторепортерът на „Нова Варна“.

Инцидентът е станал малко преди 12.00 ч. Работещи в района са поискали да извикат екип на „Спешна помощ“, но пострадалата е отказала. Станала е и е тръгнала. Разминала се е само с уплаха.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

„Подадохме сигнал на 112, но все още никой не е дошъл“, коментират очевидците.

По думите им дървото, от което се е отцепил клонът, е опасно и са подавали множество жалби, за да бъде отрязано, но никой не им е обърнал внимание.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Преди месеци, докато са кастрели дърветата, те са поискали конкретното да бъде отрязано, защото е изгнило, но работниците от фирмата са ги предупредили да не им се месят в работата.

Смятат, че липсата на действия е довела до днешната злополука, която е можело да има и фатален край.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Заради силния вятър през последните 24 часа екипи на РД ПБЗН – Варна са оказвали техническа помощ на 19 адреса във Варна и областта. 7 са сигналите за паднали дървета, а 3 за разпилени платна от огради на строителни обекти, информират от пресцентъра на ОД на МВР-Варна.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.