in

Делфини се завърнаха в кристалните води край Поморие (ВИДЕО)

Снимка: Pixabay

Делфините се завръщат по бреговете на нашето Черноморие

Преди дни местни хора заснеха с дрон двойка делфини, които се радват на чистото води на къмпинг „Силистар“ край Синеморец, предаде NOVA. Заливът се намира в защитена местност.

Вчера делфините се престрашиха и дойдоха още по-близо до хората. Жител на Поморие успя да заснеме цяло семейство делфини, които се радват на кристалночистите води на Черно море.

На видеото се вижда как морските бозайници плуват на метър от брега. Златина Ботева, която успя да снима делфините, казва, че ги вижда все по-често в сутрешните часове, предават от Епицентър. Дори се появяват и малки делфинчета.

Пандемията и изолацията доведоха до завръщането във водите край многолюдни градове на много животински видове. Делфините се завърнаха и край бреговете на Босфора. А в Тайландския залив се появиха розови делфини, които са застрашен вид.

По публикацията работи Снежина Раева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/