in

От Щаба обявиха, при какви условия отново затягат мерките

Снимка: Министерски съвет

От Националния оперативен щаб обявиха, при какво развитие на обстоятелствата биха затегнали мерките отново. Припомняме, че премиерът Борисов, беше казал, ако бъдат регистрирани над 100 заразени за 24 часа, отново ще се затегнат мерките. 

Доц. Ангел Кунчев, поясни че, ако достигнем 100 човека в рамките на три дни, отново ще се затегнат мерките, предаде  БНТ.

Станало е ясно, че седмицата 20-26 април е била с най-високи стойности само че е много рано да се правят генерални изводи и в много голяма степен е в наши ръце какво ще допуснем да стане. Много внимателно се следи ходът и реагират съгласно епидемичната ситуация.

„Един ден крие рискове от много случайни неща – ако попаднем на огнище с много заразени или пък изведнъж се увеличи броят на изследванията, то веднага ще скочи броят. В епидемиологията ние предпочитаме да работим със седмична основа, но за нашите оперативни цели – 3 дни над 100 души  сигнал, че тенденцията е променена и сигнал да върнем някои от мерките.“, добави Кунчев.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/