in ,

Министър Ангелкова обяви, кога може да започне активния летен сезон

Снимка: Министерски съвет

Една от темите, които вълнува голяма част от българите е какво ще се случи с летния сезон. Известно е, че туризмът осигурява препитание на много наши сънародници. Според министърът на туризма Николина Ангелкова, има възможност новият активен летен сезон да започне от 1 юли.

„Работим в тази посока от 1 юли да започне активният летен сезон, което означава да можем да посрещаме и чуждестранни туристи. От 1 юни плажовете ще бъдат готови и подготвяме условия, за да се посрещнат български туристи. Ние призоваваме българските туристи и това е част от нашата политика – да насърчаваме вътрешния туризъм. Ще сме готови“, посочи Ангелкова, предаде NOVA.

„Абсолютно неизвестните по отношение на това как и кога можем да очакваме различните видове туристи са много. Непрекъснато водим разговори както с министри, така и с управители на големите туроператори. Имаме уверение, че ако се пътува в рамките на ЕС, да имаме възможност за чуждестранни туристи“, заяви тя и поясни, че настоява за единни правила за пътуване в границите на Съюза.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/