in

Всички пациенти в „Пирогов“ ще се проверяват за COVID-19

Кадър: БНТ

Готова е заповед на директора на „Пирогов“, проф. Асен Балтов, която се очаква да бъде подписана утре, понеделник. Съгласно заповедта, всички пациенти, които ще се приемат в болничното заведение ще бъдат изследвани с PCR тестове за коронавирус.

Причината е, че расте броят на заразените с инфекцията медици в най-големия спешен център у нас. До момента 50 са доказаните случаи на заразата в екипа на „Пирогов. Директорът на болницата ще издаде заповедта още в понеделник, предаде NOVA.

„Идват много пациенти в спешни състояния, но може би са и носители на коронавирусна инфекция. Тя е безсимптомна, но това не значи, че не са заразни. Утре ще издам заповед, с която всички пациенти, влизащи на лечение в „Пирогов”, да бъдат задължително тестувани с PCR-тестове”, заяви проф. Асен Балтов.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/