in

Приходите от синята зона във Варна ще намалеят с минимум 3 млн. лева

Разчетите, изнесени от администрацията пред Общинския съвет във Варна, показват, че приходите от синя зона ще намалеят с минимум 3 млн. лева при заложени в началото на годината 8.2 млн. лева

В тази сума е отчетено освобождаването от такси за кратковременно паркиране до края на извънредното положение и забавянето на реализацията на втория етап на синята зона. Данните бяха изнесени от директора на дирекция „Финанси и бюджет“ Стефка Господинова по време на онлайн заседание на ресорната комисия към местния парламент.

Разширението на синята зона във Варна ще започне работа от първия ден на юли. Месец преди това започна приемът на документи за локално платено паркиране за живущи и юридически лица във връзка с поетапното въвеждане на част от втория етап от Синята зона – широк център, съобщи шефът на ОП „Паркинги и синя зона“ във Варна Младен Иванов.

Във Варна усилено върви рехабилитацията на улици и разчертаването им за втория етап от разширяването на Синята зона в града, която обхваща улиците в широкия център. „Извършваме рехабилитация по улиците, включени във втория етап на „синята зона“, проверка и подмяна на на поставените пътни знаци, освежаване на маркировката. Ремонтните дейности продължават, като до въвеждането на зоната в началото на месец юли, всичко трябва да бъде изпълнено както трябва“, коментира Иванов.

Той допълни, че заради извънредното положение дейността се е забавила с месец и половина и загубите се изчисляват на близо 400 000 лева. Според плана за разширението новата зона ще разполага с близо 6000 паркоместа в 6 подзони, което е два пъти повече от първия етап на зона Център. За хората с увреждания се изграждат и около 200 безплатни паркоместа, на които могат да паркират до 3 часа.

 

По публикацията работи: Ивайла Андонова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/