in

Кампанията „Ела с торбичка, вземи си книжка!“ ще се проведе днес във Варна

Снимка: Фейсбук

Кампания „Ела с торбичка, вземи си книжка!“ ще се проведе във Варна днес, 3 юли – Международния ден без найлонови торбички

Инициативата е на Обществения център за околна среда и устойчиво развитие

Ето какво точно призовават от ОЦОСУР:

„Фенове на природата! Обръщаме се към вас и всички, които ви е грижа за Живота! 3 юли (петък) е Международният ден без найлонови торбички. На този ден решихме да наградим символично всички вас, които загърбихте пластмасовата „диета“.

На 3 юли в 11 ч ще сме на Синия пазар (срещу Катедралата). Всеки, който е избрал да пазарува с торбичка за многократна употреба ще получи от нас ваучер за книга втора употреба по избор.

Книгите може да получите в същия ден или на 10 юли (петък) на ул. „Сава Радулов“ 14 във Варна. Това е офисът на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие, където всеки петък се провежда инициативата „Зелени петъци“ и „Шише върни, книга си вземи“.

Самият ваучер не е просто хартия, а книгоразделител, който да ви напомня, колко важно е да ограничим използването на пластмаса в ежедневието си. Защото пластмасовата консуматорска „диета“ на човека е невъзможна за преглъщане от живата природа. А когато природата боледува, ние също се разболяваме. Защото сме част от Нея.

Очакваме ви!“

Публикувано от Ивайла Андонова

Завършила съм бакалавър Финанси и магистратура Артмениджмънт. Вдъхновението ми са музиката и хората. Обичам думите да се леят както мелодията, която образуват нотите в един такт и едновременно с това да предизвикват емоция във всеки един човек, до когото се докоснат.