in

НА ЖИВО: Здравният министър: Мерките срещу COVID-19 дават резултат

Снимка: "Нова Варна"

И днес се провежда редовния седмичен брифинг, на който здравните власти представят последна информация за разпространението на COVID-19 в страната

Малко преди това стана ясно, че в България вече няма области в червената зона на заразата.

Здравният министър заяви, че предприетите мерки вече дават своя резултат.

„Ставаме все по-силни и информирани. Човечеството се изправя победоносно  в битката срещу коронавируса. Ваксините идват. С тях ще преодолеем може би най-тъмните страници в нашата история. Болестта отстъпва пред усилия на всички, които се борят с нея. Тези, които не се отказаха, и благодарение на чийто усилия сме тук и сега’. посочи той.

По думите му се отчита положителна тенденция, в следствие на наложения частичен локдаун. „Забелязва се намаляване на пациентите с коронавирус, настанени в болници“, посочи той. Данните показват, че за изминалата седмица излекуваните са над 16 хиляди души.

Ангелов обаче беше категоричен: „Не се радвам и не искам българските граждани да са излекувани, а да бъдат здрави. Искаме повече български граждани да достигнат здрави до ваксината“.

Публикувано от Моника Цанкова

Завършила съм бакалавър „Бизнес икономика“ в Икономически университет – Варна. Обичам да се развивам в различни сфери и да обогатявам знанията си ежедневно, а журналистиката винаги ме е вълнувала. Обичам да чета, но повече обичам да пиша.