in

Голямо дарение от „Българската Коледа“ получи УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна (ВИДЕО)

Кадър: YouTube

Нова апаратура от „Българската Коледа“ получи УМБАЛ „Света Марина“ във Варна

„Св. Марина” във Варна получи висохотехнологично реанимационно легло за Детската клиника. То има различни функции – предлага  възможност за корекция на позицията на тялото на пациента, може да претегля болните и др.

Другата голяма придобивка е ехографски апарат. Досега лечебното заведение разполага с два такива апарата, също дарени от „Българската Коледа“.

Всеки ден лекарите в детското интензивно отделение се борят за спасяването на живот. Благодарение на дарението, те ще могат да оказват още по-добра грижа за пациентите.

„Българската Коледа“ има за цел да насърчава дарителството, да спомага за решаване на значими за обществото проблеми, касаещи здравето на децата и да подпомага лечението им. Кампанията предоставя апаратура, съответстваща на нуждите на лечебните заведения.

Осемнадесетото издание на „Българската Коледа“, която се провежда под патронажа на държавният глава Румен Радев, е посветено на децата с хронични заболявания. Кампанията допринася за утвърждаване на дарителските традиции в страната и е доказателство, че българите носят в себе си силата на солидарността.

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.