in

Митнически служител от Търговище е съучастник в транспортирането на голямата пратка хероин (ВИДЕО)

кадър: NOVA

Днес във Варна бяха задържани 400 кг. хероин на стойност 32 милиона лева. Това съобщи главният прокурор на България Иван Гешев.

Хероин за 32 млн. лв. задържаха във Варненско (СНИМКИ)

Днес Прокуратурата даде специален брифиг, на който бяха разкрити подробности, свързани със случая.

„Това огромно количество вероятно не е предназначено за българския пазар. Нашата работа продължава до установяване на дестинацията, начините на транспортиране и всички останали факти, които касаят този случай.“, съобщават от ГДБОП.

Заместник-окръжният прокурор на Варна обяви, че митнически служител от Търговище е съучастник в извършеното престъпление.

„Това е първото количество хероин, което ние успяваме да открием и заловим на морска граница, пристигнало по море с контейнери. Агенция „Митници“ нямат друг такъв случай. Това може би се дължи на пандемията от COVID-19, усиления контрол и спрените превозни средства по границите. Пратката действително е тръгнала от Иран. При проверка на 9-ти февруари колегите са селектриали тези 4 контейнера. Подходили са изцяло професионално. Установено е, че въпреки, че са пристигнали от пристанище от Обединените Арабски емирства, все пак има претоварена стока, която е с произход от Иран.“, каза Светослав Владимиров, главен директор на дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ в Агенция „Митници“.

Установен е нелогичен интерес от страна на митнически служител от „Митническо бюро“ – Търговище.

Общото тегло на заловената дрога е 401,4 кг. Тя пристигнала с контейнеровоз от Дубай на 7 февруари. 487 пакета хероин били разположени в тайници в контейнери с битумни ролки от иранска фирма.

Привлечени към наказателна отговорност за пренасяне на високорискови наркотични вещества са двама мъже – на 35 и 45 години. Ако бъдат признати за виновни, ги грозят от 10 до 15 години затвор и глоба между 100 000 и 200 000 лв.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.