in

Пасев: Обмисляме да се гласува с хартиени химикали (ВИДЕО)

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Поставените под карантина да гласуват със собствен химикал или да се купуват обикновени хартиени химикали, за да може после да остават при гласоподавателя. Това са вариантите, които се обмислят за предстоящите парламентарни избори, коментира областния управител на Варна Стоян Пасев.

„Ваксините ще идват на порции, в момента с приоритет са целевите групи, като последната – това са участниците в изборите“, добави той.

650 са секции на територията на област Варна, както и още 17 мобилни.

„Това са около 4500 човека. 20% от тях са заявили желание засега, отделно кандидат-депутатите също трябва да бъдат ваксинирани – за Варна са около 100 човека. Те ще бъдат имунизирани с ваксината на „Пфайзер“, за да може да се удари втората доза преди изборите“, поясни Пасев.

„Направихме добра организация с РИК. Ако секция Х е приключила изборния ден, се обажда в районната избирателна комисия и си уговаря час кога да бъдат приети техните документи, за да няма струпване“, каза областният управител.

Всички секции с над 300 избиратели трябва да имат машинно гласуване.

„Отделни екипи ще приемат само гласове от машините. Няма да се смесват потоците с хартиените носители. Избори по време на Covid са изпитание за всички, които ги организират“, заяви Пасев.

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.