in

Вижте защо синът на Меган и Хари не носи титлата принц

Кадър: Youtube

В интервюто си пред Опра Уинфри, Меган сподели, че когато е била бременна, са се провеждали разговори относно статуса на бъдещото й дете, включително каква титла трябва да получи. 

„Те казваха, че не искат той да бъде принц или принцеса, без да знаят какъв ще бъде полът, който ще се различава от протокола“, каза тя.

Правилата за това кой ще стане принц и дали ще бъде наричан Негово Кралско Величество (HRH) идват от патентно писмо, издадено от крал Джордж V през ноември 1917 г.

В писмото от 1917 г. крал Джордж V заявява, че правнуците на монарха вече няма да бъдат принцове или принцеси, с изключение на най-големия син на най-големия син на принца на Уелс.

В сегашната ни ситуация това означава, че принц Джордж автоматично става принц, но не и Арчи, въпреки че и двамата са правнуци на кралицата.

Съгласно този протокол братята и сестрите на принц Джордж – Шарлот и Луис – също не биха получили титлата.

Но през декември 2012 г. кралицата също издаде писмо с патент, в което се казва, че всички деца на принц Уилям ще имат право да бъдат принцове или принцеси и да получат титлата на Негово Кралско Величество.

Според писмото от 1917 г. Арчи, синът на принц Хари и Мегън, има право да стане принц,но все още не.

Децата на херцога и херцогинята на Съсекс ще трябва да изчакат, докато принц Чарлз стане крал, в който момент те ще бъдат внуци на монарха и следователно имат право да бъдат принцове или принцеси.

Ето защо дъщерите на принц Андрей – Беатрис и Евгения – бяха принцеси още от своето раждането например.

Херцогинята на Съсекс бешенаясно с протокола. В интервюто тя спомена „конвенция на Джордж V или Джордж VI“, което би означавало, че синът й Арчи ще стане принц „когато бащата на Хари стане крал“.

Но тя продължи, че по време на бременността й е казано, че „те искат да променят конвенцията за Арчи“, за да не стане принц.

Тя не даде повече подробности за това и Бъкингамският дворец не е коментирал твърденията си.

Превод: Редакция „Нова Варна“, Ралица Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/