in

Разрушена рампа затруднява достъпа на хора с увреждания до сградата на ТЕЛК във варненска болница (СНИМКИ)

кадър: bTV

От снимки, публикувани във Фейсбук, се вижда ясно, че сградата на ТЕЛК в болница „Света Анна“ във Варна е почти недостъпна за хора с увреждания. Рампата, направена за инвалидни колички, е разбита, а пред нея има шахта, която създава допълнителни трудности за достъпа на трудноподвижни пациенти.

„При изграждането на рампата не е спазено абсолютно нищо по Наредба №4. Просто е направено нещо, за да се каже, че се върши работа“, заяви Обретен Михов от Дружество за хора с увреждания „Бриз“ пред bTV. Той е категоричен, че сградата е недостъпна за хора с увреждания.

„ТЕЛК-ът ще бъде „пребазиран“. Процедура за това е започнала още през 2019 г., но не е имало подходящи помещения. Сега се очаква Министерски съвет да гласува предоставянето на нова сграда и се надяваме това да стане скоро“, съобщи Олга Томова, юрист на МБАЛ „Св. Анна“ – Варна.

снимка: Facebook/Silvia M.
снимка: Facebook/Silvia M.
снимка: Facebook/Silvia M.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/