in

10 души с Covid-19 са починали през последното денонощие във Варна

Снимка: Pixabay

Бързо се заемат свободните легла в болниците, коментира директорът на РЗИ-Варна д-р Дочка Михайлова

За последното денонощие са регистрирани 153 нови случая на Covid-19 в област Варна. Заразените са от различни възрастови групи, в семейни огнища и с дифузно разпространение. Починали са 10 лица, като общия брой на починалите лица достигна 653.

Общо за област Варна случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 в информационната система достигнаха 18 989. Хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ са 233 пациенти. С леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 1520 лица, а излекуваните са 16 583 лица.

Във връзка с излязлата в началото на седмицата заповед, всички лечебни заведения разкриха допълнителни легла за лечение на пациенти с Covid-19 не по-малко от 20% от общия си капацитет. Разкрити са общо 421 легла за интензивно и неинтензивно лечение. Към справката от 9 ч. тази сутрин свободни легла във варненските болници са 122.

Болницата в Девня е спряла да приема пациенти с Covid-19 поради административни проблеми. Очаква се отново да заработи активно през следващата седмица, каза директорът на РЗИ-Варна д-р Дочка Михайлова.

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.