in

Печатар, работещ във ВУЗ в София, е печатал фалшивите банкноти (ВИДЕО)

кадър: Facebook

Под ръководството на Софийска градка прокуратура се води разследване по досъдебно производство за престъпления, по чл. 243 и чл. 244, които спадат към престъпления против финансовата и кредитната система. Работата по случая е започнала преди няколко месеца, като вчера и днес тя са извършени по неотложност претърсвания и изземвания на 3 адреса. Това събщи на брифинг днес административният ръководител на Софийска градска прокуратура Илиана Кирилова.

В университет в София: Престъпници печатали фалшиви пари (ВИДЕО)

На тези адреси са открити парични знаци (евро и лева), които не са в малка стойност. Става въпрос за 4 милиона щатскии долара и 3,6 хиляди евра. Дейсността е извършвана на територията на ВУЗ в София от лице, което е имало трудов договор като печатар в това заведение.

Печатната машина е запечатана. Иззети са фотоплаки с избражения на еврови банкноти, фотоплаки с изображения на акцизни бандероли, свидетелство за регистрация на МПС, листа с изображения на осигурителна нишка на 50 евро.

Повдигнати са обвинени и са задържани за 72 часа две лица – мъж и жена. Разпитани са свидетели.

Двете задържани лица нямат криминални прояви и не са осъждани. Те са част от по-сериозна схема, която е свързана с трафик на конкретните неистински пари към Украйна и Западна Европа.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.