in

Нова заповед на просветния министър: Всички ученици ще се обучават онлайн до края на март

снимка: МОН

Учениците от 1-ви до 12-ти клас ще са в режим на обучение от разстояние в електронна среда от понеделник (22-ри март) до 31-ти март. Това гласи заповедта на министъра на образованието Красимир Вълчев.

Тя е подписана днес в съответствие с разпоредбата на здравния министър за мерките по отношение на новия локдаун в държавата.

Заповедта на просветния министър обаче не дава отговор на въпроса как ще се учи на 1 и 2 април – двата дни, които остават между локдауна и началото на пролетната ваканция.

Разпореждането от днес е за онлайн обучение за 10 дни на учениците от дневна, вечерна, задочна, индивидуална и комбинирана форма, включително провеждането на учебни практики, стажове, изнесени учебни часове, изпити в училищата и центровете за подкрепа на личностното развитие. То трябва да се осъществява „доколкото и ако е възможно, от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата за информационните и комуникационните технологии“.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.