in

Посланикът на Русия Елеонора Митрофанова: Московски сняг вали в София(ВИДЕО)

снимка: кадър Facebook

Днес, 21 март е Ден на поезията. По този повод нейно превъзходителство Елеонора Митрофанова, която е посланикът на Русия у нас, се включи в инициативата да рецитира стихотворение. Митрофанова избра да рецитира стихотворението „Московски сняг вали в София“ на поета Владимир Соколов.

Митрофанова и служители на Посолството декламираха стихотворения на български и руски език по повод Световния ден на поезията – 21 март. На български посланикът избра да каже стихотворение на поетесата, преводач и автор на детски произведения Елисавета Багряна, научаваме от официалната страница на Посольство России в Болгарии.

Подобна форма на поздравление стана много популярна през последните години у нас и се използва от западни дипломати и държавници, сред които посланик Херо Мустафа и Доналд Туск, но е изключително необичайна за руската дипломация.

Това е първата официална изява на посланик Митрофанова след разразилия се шпионски скандал у нас.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/