in

Разпространиха кадри от първите минути след тежката катастрофа край Козаревец (ВИДЕО)

кадър: NOVA

Кадри, заснети от Билгюл Харунова, момичето спасило пътниците от катастрофиралия автобус край Козаревец, показват първите минути след тежкия инцидент между автобуса и тежкотоварния автомобил.

На място загинаха двамата шофьори, както и един от пътуващите в автобуса. Четирима пътници бяха ранени.

Ударът става през нощта срещу понеделник на мокър, но опесъчен пътен участък, в който изпреварванията са забранени.

„Изведнъж седалката ми се преобърна и влязох под другата. Всичко се случи за секунди. Изкарах останалите пътници, като счупих единия прозорец на автобуса. Баща ми беше автобусен шофьор и знам как става това”, разказа Билгюл пред NOVA.

След инцидента пътят София – Варна остана затворен повече от 8 часа. Предстоят множество експертизи, за да се установи точната причината за катастрофата. Една от проверките ще е насочена към това да се изясни дали двете превозни средства са били технически изправни. Съдебно-медицинска експертиза трябва да покаже дали някой от водачите е употребил алкохол.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/