in

Всяко второ повикване на Спешна помощ в Добрич е за лица с коронавирус

снимка: Facebook, Иван Портних

Възрастовата граница на заразените с коронавирус пада. Все повече млади хора преминават през заразата. Много млади пациенти с Ковид-19 са настанени за лечение в болниците в област Добрич.

34-годишен мъж е интубиран в здравното заведение в Добрич. Заболеваемостта в областта вече е 515 на 100 000 души. Това заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов при посещението си в Добрич. По думите му всички ваксинационни центрове в страната имат налични ваксини, предаде Радио Варна.

Всяко второ повикване на Спешна помощ в Добрич е за лица с Ковид, заяви министър Ангелов. Над 200 000 ваксини от различните производители се очакват да пристигнат през следващата седмица в България, увери министърът. Той допълни, че се очаква да се подпише анекс към Националния рамков договор с промяна на критериите за отпускане на здравните заведения на пътека за Ковид, така че основание за такава да са и антигенните тестове.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/