in

Обзор като нова община: На какво се радват и от какво се притесняват местните? (ВИДЕО)

кадър: NOVA News

Новата община Обзор е 266-та по ред е България и 14-та в област Бургас. Включва 7 населени места, сред които са селата Баня, Емона, Козница, Паницово, Приселци и Раковсково. Тук попада и красивата местност с диви плажове Иракли.

Новината за решението на Министерски съвет за отделянето на Обзор като самостоятелна община бе приета с емоция от жителите на града.

„Искаме градът ни да е хубав, да е уреден и всичко да става много по-лесно. Не да ходим в Несебър и да чакаме по опашки да ни прехвърлят от едно на друго място“, споделя жителка на града пред NOVA News.

Разбира се, не всички жители на града са съгласни с промяната. Тези, които бяха против Обзор да се отдели като самостоятелна община се боят, че ще се вдигнат данъците и таксите.

Други смятат, че е по-добре да са община, отколкото да зависят от община.

Местните се притесняват още и от липсата на медицински център и Бърза помощ, тъй като има само 1 зъболекар в поликлиниката. Ще бъде поискан екип, който да се грижи за здравето на местните, особено през летния сезон, когато има и много летовници.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/