in

Недоволство след отделянето на Обзор от Несебър: Жители на четири села настояват за нов референдум

Снимка: Facebook/ Кметство Обзор

Жителите на четири села от новообразувата община Обзор правят подписка за нов рефенрендум. Те искат да останат в пределите на община Несебър.

Това са селата Баня, Паницово, Емона и Козница. Те не виждат никаква основателна причина да бъдат част от новата община Обзор. Мотивите им са свързани с качеството на общинските услуги – здравни, транспортни, административни, и множество социални придобивки, които според тях могат да загубят, съобщава БНР.

Над 80% от имащите право на глас от четирите населени места са подкрепили подписката за иницииране на нов местен референдум с въпрос „Подкрепяте ли предложението с. Баня, с. Емона, с. Паницово и с. Козница да останат в границите на Община Несебър“.

Подписката ще бъде внесена в Общинския съвет в Несебър във възможно най-кратки срокове.

На провелия се в края на февруари референдум жителите на четирите села са гласували против присъединяването им към новата община Обзор.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/