in

Леопарди, избягали от зоопарк, предизвикаха паника в китайски град

Снимка: Pixabay

Леопард остава на свобода близо до един от най-големите градове в Китай, след като три от големите котки са избягали от зоологическата градина на първи май, съобщават от CNN

Жителите, живеещи в близост до сафари парка в Ханджоу, разположен на около 160 километра югозападно от Шанхай, още в четвъртък са се сблъскали с един от избягалите хищници. Те си помислили, че животното е избягало от близкия зоопарк.

Управата на зоологическата градина в Ханджоу първоначално e отрекло да им липсват животни. Но в събота съобщиха за временно затваряне на парка по „съображения за сигурност

Кадри от видеонаблюдение, публикувани онлайн, показват, че в петък един от леопардите се е разхождал близо до луксозния район Jinyuan Villa на изток от парка. След като са изпратени екипи за издирване, два от леопардите са заловени.

Издирването на третия леопард обаче продължава и днес- местните жители и чиновници   търсят пеша и с безпилотен самолет изгубеното животно.

Новината за избягалия леопард се разпространил светкавично в социалните мрежи. Едва по-късно, в събота, ръководството на зоопарка призна, че един от леопардите им е избягал и поднесе извиненията си, че не е съобщила за инцидента по-рано, за да „не всява паника“.

Местните власти съобщиха за арестуването на петима служители, сред които и отговорникът за зоопарка и за възбуждането на следствие по въпроса.

Според китайските медии леопардите -бегълци са три млади животни. Две от тях са били заловени през уикенда, но третото било все още на свобода.

По публикацията работи: Ралица Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/