in

7-часов престой в кола уби дете, майка му го забравила

снимка: Pixabay

2-годишно дете е загубило живота си след като майка му го е забравила в колата повече от 7 часа. Фаталната случка се е разиграла в Лисабон миналия четвъртък.

Според информация на португалското онлайн издание Observador жената оставила детето си в превозното средство още в 9 часа сутринта, за да заведе другите си две деца на училище. Едва в 4:30 следобед тя се досетила, че е забравила най-малкия член на семейството в автомобила си, пишат Novini.bg.

Когато на място пристигнали медицинските служби, детето вече нямало пулс, а в купето на колата било буквално пещ. Въпреки опитите да го реанимарат в продължение на половин час, лекарите в крайна сметка били принудени единствено да констатират смъртта на малчугана.

Заради инцидента на семейството е осигурена психологическа помощ, докато прокуратурата е започнала разследване за изясняване на всички обстоятелства, довели до трагедията.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/