in

Не бива да държите тези храни в хладилника

снимка: Pixabay

Има някои храни, които просто не бива да държите в хладилник, защото вкусовите им качества стават коренно различни. Ето какво да не прибирате повече в хладилника:

  • МАСЛО

Макар че съдържа пастьоризирано мляко, маслото може и трябва да седне на тезгяха за няколко дни. Просто не забравяйте да държите маслото в херметически затворен контейнер и температурата на вашата кухня да остане под 21 градуса. Не можете да използвате цялото масло на веднъж? Тогава оставете част от него навън, а останалата в хладилника.

  • ПЪПЕШИ

Необелените пъпеши с груба кожа (както и динята) трябва да бъдат оставени извън хладилника, за да узреят. Едно изключение? Сорта Honeydew, който всъщност не продължава да узрява след бране и се чувства най-добре в хладилника.

  • ДОМАТИ

Подобно на пъпешите, тези момчета просто стават все по-добри при стайна температура. Ако се притеснявате, че стават меки, можете да ги охладите. Или по-добре, да ги използвате веднага.

  • КАРТОФИ

Хладилната камера превръща нишестето в картофите в захар, което означава плътен текстури и сладък вкус. Вместо това ги държи в хартиена торба на хладно, тъмно място под мивката.

  • ЛУК

Лукът просто не се държи в хладилника. Това е закон!

  • ХЛЯБ

Знаем, че се притеснявате от буболечки, но съхраняването на хляба в хладилника не е отговорът. (Ще изсъхне и ще остарее.) Вместо това, съхранявайте в кутия за хляб до една седмица или замразете до три месеца.

  • МЕД

Студеното кара меда да кристализира по-бързо. Затова не е добра идея да го държите в хладилника.

  • КАФЕ

Кафените зърна поглъщат миризмата от другите храни, което ще направи кафето ви след това с разнообразни аромати… А това изобщо не е добре.

  • БОСИЛЕК

За разлика от другите билки, босилекът се впива в студените температури и абсорбира други миризми на храна. Вместо това го поставете на тезгяха в чаша вода като свежи цветя.

Източник: Actualno.com

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/