in

Tази домашна маска за коса ще ви помогне да се преборите с проблема с мазната коса

Снимка: Pixabay

Случвало ли ви се е да си измиете косата и на следващия ден тя отново да е мазна? Мазният скалп е често срещан проблем при много хора

Причините за увеличеното производство на себум са разнообразни и много индивидуални: хормонален дисбаланс, стрес, неправилни грижи, твърде често измиване, диета или предразположение към омазняване.

Какво обаче можем да направим, за да възстановим баланса на скалпа си и да се отървем от омазняването?

Имаме решението: Бърза и икономична маска за коса с лимон и белтък

Яйцата са богати на витамини А, D и Е, протеини и мастни киселини, които помагат за запазването на блясъка в косата. Лимонът е най-подходящ за мазния скалп, тъй като лимоновият сок има способността да абсорбира излишните мазнини.

Лимонът е с високо съдържание на витамин С, което води до силна коса, а киселинната му природа ще ви помогне да почистите косата си в дълбочина. Освен това, лимоновият сок е чудно средство и за борба с пърхота, тъй като има противогъбични свойства.

Ето какво ви трябва за приготвяне на маската: – 1 яйчен белтък – ½ лимон

Начин на употреба: Разбийте белтъка. Добавете изстискания лимон в купа. Смесете яйчния белтък и лимоновия сок заедно и разбъркайте докато получите гладка консистенция. Нанесете върху влажна коса отгоре надолу. След това вържете косата и покрийте с шапка за баня. Оставете тази маска да престои 30-45 минути и изплакнете с шампоан.

Източник: Actualno.com

По публикацията работи: Ралица Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/