in

Енерго-Про засега няма да спира тока на пазарчето в кв. „Виница“

снимка: Google Maps

Читател на „Нова Варна“ изпрати сигнал до медията ни относно премахване на електромерите на пазарчето в кв. „Виница“. Във връзка със сигнала „Нова Варна“ изпрати запитване до Енерго-Про. Ето какво отговориха от там:

Редът за поставяне на временни преместваеми обекти (ВПО) в имоти общинска и държавна собственост е уреден в чл. 56 от Закона за устройство на територията (ЗУТ). Съгласно цитирания член на ЗУТ за обектите по ал. 1, т. 1 и 2 се издава разрешение за поставяне въз основа на схема и проектна документация, одобрени от главния архитект на общината.

Проверка на компанията установи, че за два ВПО, разположени на територията на пазара в кв. Виница, към този момент не са представени актуални разрешения за поставяне, издадени от Община Варна и е стартирана процедура за преустановяване на присъединяването на обектите. За да не се стигне до прекъсване на електрозахранването им и демонтиране на техните средства за търговско измерване (електромерите), е необходимо собствениците на обектите да предоставят актуално Разрешение за поставяне. Имаме уверението на Община Варна, че ще разгледат удължаването на разрешението за поставяне до понеделник следващата седмица.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.