in

Кои ученици се връщат в класните стаи от утре

Утре, 17 май учениците от 7-и ,8-и и 10-и клас се връщат в класните стаи. Те ще учат присъствено поне до края на месеца заедно със шести и единадесети клас, съгласно разпоредбите на здравните власти.

От присъствено към дистанционно обучение преминават учениците от 5-и и 9-и клас, които се върнаха в учебните заведения на 26 април. В петък приключи учебната година за дванадесетокласните. Учениците от началния етап учат присъствено без прекъсване от 12 април, предаде dnes.bg.

Остава възможността за провеждане на присъствени учебни занятия за всички ученици от 5-и до 11-и клас в паралелки, които са единствени в съответния випуск на училището.

„В края на месец май приключва обучението на първи-трети клас, 12 клас също приключва. Тоест 4 випуска по-малко. В момента във всяко едно от училищата са точно толкова випуски, колкото ще напуснат училищната сграда в края на месец май. Разбира се това трябва да бъде изцяло съобразено с Covid обстановката“, каза Диян Стаматов, председател на съюза на работодателите в системата на народната просвета.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/