in

Жители на Кранево заплашват да блокират главния път Варна – Дуранкулак

кадър: YouTube

Жители на Кранево недоволстват, заради окаяното състояние на пътищата в курортното село. То се намира край морето и привлича туристи, но местните твърдят, че поддръжката и почистването не са на ниво.

Жителите казват, че от години не са виждали улици, които да бъдат асфалтирани и очакват спешни мерки от община Балчик. В противен случай заплашват да блокират главния път Варна – Дуранкулак.

„Вижда се, че години наред, заради отношението на кмета или недоверието на кмета, или че е подведен кметът, но нещо се случва, че Кранево да бъде неглижирано във всяка една насока относно развитието му. А Кранево е специално село с будно развитие, с нови хотели, с нови обекти, със сериозни инвеститори, говорим за милиони инвестиции. И в крайна сметка ситуацията е такава, която ме кара да се срамувам, че съм кмет от доста години“, коментира в „Денят започва“ по БНТ Румен Николов.

Според зам.-кмета на Балчик Димитрин Димитров причината за тази ситуация тръгва от невъзможността миналата година по обясними причини да бъде изпълнен бюджетът на община Балчик. В него са били заложени средства както за всички останали населени места, така и за Кранево.

„Видно е, че в предходните години има изпълняване на големи проекти в населеното място. Асфалтирани имаме две улици, почистване основно на река Краневска, преди това корекция на самата река, направихме ремонт на търговски център, който се помещава в бъдещото кметство, читалище, новата библиотека, тъй като са на втория етаж заради спецификата на сградата е изграден и панорамен асансьор вътре. Това, което предстои, залегнало в тазгодишния бюджет, е рехабилитация на пътя Кранево – Рогачево, който е обект за 1 милион лв.“, каза още Димитрин Димитров.

Той допълни, че инвестициите в инфраструктурата на населеното място зависят от това дали туристическият сезон ще бъде силен или слаб. Около 178 000 лв. са събрани миналата година, а това, което е предвидено в бюджета за тази година, е многократно по-голямо – уточни зам.-кметът.

По пубикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/