in

Съдбата на Обзор ще се решава на нов референдум

Снимка: Facebook/ Кметство Обзор

Жителите на Обзор и околните села гласуваха на референдум, че искат да се отделят като самостоятелна община от Несебър. Гласовете бяха над 70%. Жителите на едно от селата обаче искат нов референдум, защото не са съгласни с решението.

Недоволство след отделянето на Обзор от Несебър: Жители на четири села настояват за нов референдум

Основен мотив на жителите на с. Баня е, че отделянето от община Несебър не е в полза на селото. Според един от местните решението не е оправдано нито по социален, нито по икономически начин, а е изцяло политическо.

„Няма такива неща, които да са много лоши в община Несебър, които Обзор да ни предлагат и да са много по-добри“, заяви пред БНТ жителката на селото Ангелина Досева.

Тя коментира, че вече има проект за нов референдум, който е гласуван и одобрен от Общинския съвет в Несебър. Възложена е и дата за новото гласуване и се очакват следващите стъпки.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/