in

Ад на „Тракия“: Кола блъсна друга, тя помете двама пешеходци

Кадър: YouTube

Вчера привечер, около 18:35 часа, е станала катастрофа в бургаска област на АМ „Тракия“ в посока София. Блъснати са двама пешеходци, както и техния автомобил.  

ПТП-то е настъпило между лек автомобил „Деу Калос“, с бургаска регистрация, управляван от 24-годишна жена от Българово, лек автомобил „БМВ“ Х5, с бургаска регистрация, управляван от 22-годишна жена от Българово и паркиран л.а. „БМВ“ 530, с варненска регистрация.

Причините за ПТП-то са неспазване на дистанция от водачката на л.а. „Деу“, която застига и блъска отзад л.а. „БМВ“ Х5. Същият се завърта на пътното платно и блъска последователно двама пешеходци от паркирания в аварийната лента л.а. „БМВ“ 530, както и самия автомобил.

От катастрофата са пострадали пешеходците. Единият от тях, 25-годишен, с политравма на гръдния кош и коремната стена, без опасност за живота, е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас. Вторият, 21-годишен бургазлия, е получил фрактура на десния крак, настанен за лечение в отделение „Ортопедия“ към УМБАЛ – Бургас, без опасност за живота. 

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.