in

Бойко Рашков обяви още рокади в системата на МВР

Кадър: Facebook

Вътрешният министър обяви новия директор на ОДМВР-Пловдив

Досегашният началник на Първо районно гл. инспектор Петър Тодоров е новият шеф на Областна дирекция на МВР в Пловдив. Първоначално той ще стане зам.-директор, тъй като титулярът Йордан Рогачев е в болница. Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков. Тодоров имал 30-годишен опит в системата.

„С г-н Рогачев няма напредък, защото той се намира в болница в Пловдив. Вчера установихме контакт, той е на болнично легло. Затова не можем да предприемаме действия за неговото уволнение и наказване“, поясни той.

„Същевременно зам.-директорът Димитър Събчев, който ме посрещна вчера, ще бъде преназначен в друго подразделение на МВР в област Пловдив. Това е по негово желание“, обяви Рашков.

„Ръководството на МВР оценява случилото се като удар към институцията, което се отразява на имиджа на всички служители. Това е резултат от упорита и успешна издирвателна операция. Няма престъпност с или без пагони, има престъпност. В конкретния случай тя е от престъпници с пагони и без пагони, не сме сигурни какъв е мащабът, поздравявам колегите“, каза Рашков.

„Чудя се кое доведе до това в службите на МВР да се появи престъпност. Има деморализация в структурите отгоре надолу и това ще стигне до служителите, когато виждаме кюлчета злато за лека нощ, това се отразява и на морала на кадровия служител на МВР“, заяви Бойко Рашков.

Относно информацията в някои медии за подслушвани политици Рашков коментира, че Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства трябва да се самосезира и да провери случая. Допълни, че не трябва те да разчитат министърът на вътрешните работи да свърши тяхната работа. Самият Рашков няма такава информация и я е научил от медиите. Рашков бе категоричен, че ще има още рокади в системата на МВР.

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.