in

Напрежение на къмпинг „Каваците“ край Созопол

Кадър: Bulgaria on Air

Причината – премахване на незаконни постройки и скандал между наематели и собственици

Напрежение на къмпинг „Каваците“ край Созопол заради акция на общината по премахване на незаконни постройки. Със скандал между наематели на каравани и собственици на земите под тях започна летният сезон на „Каваците“.

Притежатели на реституирани терени в къмпинга от години не могат да влязат във владение въпреки нотариалните актове, с които разполагат. На местата им са поставени каравани, около които са изградени навеси, барбекюта и дори тухлени постройки. Те се отдават целогодишно под наем.

Георги Димитров има два декара в къмпинга, но от пет години не може да влезе във владение на земята си.

„Искам да си владея къмпинга, както и аз да го отдавам под наем! Защо те ще ми взимат парите?“, заяви той пред Bulgaria on Air.“Ако се събаря, да се събаря навсякъде, а не изборно. Спазвам всички заповеди, кметът като е издал заповед, нека и той да я спазва“, добави  представителят на къмпинг „Каваци” Зорница Илиева.

Кметът на Созопол пристигна твърдо решен да събаря незаконните обекти.

„Ще се случи демонтаж на навеси“, уточни Тихомир Янакиев.

Общината е издала заповеди за премахването на общо 13 незаконни постройки – навеси, тоалетни и дори барбекюта. Заради създалото се напрежение акцията по разчистването на къмпинга беше отложена за октомври след края на сезона.

По публикацията работи Снежина Раева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/